מדריך הכיורים המלא חלק א' - בחירת כיור מטבח
מציאת הכיור הנכון תלויה בתקציב שלכם, במערך המטבח ובסגנון שלכם. מדריך זה מסביר את החומרים והדגמים הזמינים כך שתוכלו להיות בטוחים שאתם בוחרים את הכיור המספק את האיזון המושלם בין צורה, עיצוב והתפקוד במטבח שלכם.
כיור המטבח יכול להמצא במוקד עיצוב או להתמזג בצורה חלקה לתוך
העיצוב הכולל של המטבח שלכם, אם זה למטבח בעיצוב כפרי, פרובנס,
קלאסי או מודרני.
תחרות.
כיום ריבוי היבואנים והתחרות בשוק מאפשרת מגוון רחב של כיורים בשפע
סגנונות, עיצובים, התקנות, חומרים, טקסטורות וצבעים שניתן לשלב במשטח
העבודה בתקציב לא גבוה יחסית בהשוואה לבעבר.
לפני שנתחיל..
נקודה מאוד חשובה מאוד שחשוב לציין
שמעבר לעיצוב.. הכיור הוא בעצם "סוס העבודה" של המטבח,
לכן חשוב לחפש איזון בין העיצוב לשימוש המעשי והנוח ביותר עבורכם.
בחירת כיור.
בעת בחירת הכיור צריך לחשוב כמה ביתך משתמש במטבח.
אם אתם מבשלים ארוחות למשפחה גדולה או קטנה מארחים הרבה או שהמטבח כמעט ולא בשימוש.
אם עמידות הכיור מהווה פחות בעיה, אתם יכולים לבחור כיור יותר דקורטיבי.
לדוגמא כיור עם קווי מתאר עיצוביים שלא מתחשבים בפרקטיות או בנפח הכיור
ו/או כיור העשוי מחומרים עדינים יותר.
במידה ומדובר במטבח משפחתי פעיל, המאפיין את הבית הישראלי על כול גווניו
עם הקובה, חריימה, גפילטע פיש והג'חנון. אז אולי אתם רוצים לבחור כיור
כפול או כיור בודד בעל נפח גדול או לחילופין להסתפק בכיור במידות סטנדרטיות עם
עמידות גבוהה לבלאי ולכתמים שעדיין יראה טוב, גם בעוד כמה שנים.
מספר הקערות.
למספר וגודל הקערות יש חשיבות עיצובית וגם פרקטית במיוחד לציבור שומר הכשרות.
כיורים קטנים בעלי קערה אחת.
כיור במידות קטנות מהסטנדרט יכול להתאים לדירות, יחידות דיור
או משרדים עם משטחי עבודה קטנים,
כיור קטן בעל נפח מספק יכול להשתלב במשטחי עבודה קטנים מבלי לתפוס
יותר מידי מקום.
כיורי 40 ס"מ - 50 ס"מ מאוד פופולרים בחוג שומרי הכשרות אשר מעוניינים
בשילוב שני כיורים ליצירת כיור כפול בהפרדה מלאה על אותו משטח עבודה
(באותו יחידת ארון או בארונות נפרדים) מבלי לאבד את הקו העיצובי.
כיורים במידה סטנדרטית בעלי קערה אחת.
ברוב משקי הבית נמצא כיור בעל קערה במידה סטנדרטית הנותן מענה לשימוש המשפחתי הממוצע.
כיור 60 ס"מ בעל קערה אחת נפוץ במיוחד בגלל מספר הנפשות הממוצע
בבית וגם בגלל הנפח המספק שהוא מציע.
גם גודלו המתחשב נותן מענה לתכנון סימטרי של שאר ארונות המטבח מבלי
לגרוע יותר מידי משטח האכסון.
אם לא ביקשתם אחרת רוב הנגרים וחברות המטבחים משאירים ליחידת
ארון הכיור כ 60 ס"מ ברוטו.
כיורים בעלי קערה אחת גדולה.
כיורים אלו בעלי קיבולת גדולה יותר מכיורים סטנדרטים ומאוד נוחים לשימוש בזכות הנפח הגדול שהם מציעים.
ניתן לשלב אביזרים משלימים כמו סלסלת טיפטוף - קרש חיתוך ועוד מוצרים ההופכים את השימוש בכיור לנוח
יותר.
שילוב כיור בעל קערה אחת גדולה מצריך מידות ארון גדולות יותר מ 60 ס"מ.
את הכיורים האלה מומלץ לשלב במשטחי עבודה בינוניים/גדולים
מאחר וגודל הכיור בא על חשבון משטח העבודה ושטח האחסון במטבח.
כיור בעל שני קערות ויותר.
כיור כפול נותן מענה לשומרי כשרות וגם לאלו אשר מעוניינים בשימוש נוסף לקערות.
השימוש בכיור כפול נוח מאוד ומאפשר שימושים נרחבים לשני הקערות במקביל.
כמו שטיפת כלים, הפשרה/הכנה של מוצרים, קערת שאריות, סלסלות וכו'.
הכיורים האלו מגיעים במגוון מידות, חומרים ועיצובים עם גודל קערות סימטרי או שונה.
ניתן לשלב גם כיור עם שלוש קערות, אך סוג כיורים אלו פחות נפוץ ומגיעים במידות גדולות במיוחד
דבר שיקשה על מציאת פתרון להחלפת הכיור בעתיד ללא החלפת המשטח.
ברוב המקרים הקערה השלישית היא תא שאריות אמצעי קטן ולא עמוק לפינוי פסולת או להנחת אביזרי הניקוי.
יש לקחת בחשבון שבכיורים אלו גודל הקערות הראשיות יקטן בגלל החלוקה לתא נוסף.
עומק הכיורים.
עומק הכיורים נע בין 25 - 15 ס"מ כאשר 15 ס"מ זהו העומק הרדוד ביותר.
את רוב הכיורים הסטנדרטים מייצרים במידות עומק של בין 19 - 23 ס"מ כשמעבר ל- 23 ס"מ נחשב הכיור
לעמוק במיוחד.
הסיבה שרוב הכיורים מיוצרים במידות עומק אלו היא שנפח הקיבולת של הכיור יהיה בנפח הנורמלי והנוח ביותר
לשימוש.
כיור עמוק מאוד אמנם בעל נפח יותר גדול יותר, אבל הדבר האחרון שאתם רוצים לעשות הוא לרכון במאמץ בכדי
להגיע לתחתית הכיור.
כיורי נירוסטה.
כיורי נירוסטה הוכיחו את עצמם באזור המטבח המקצועי/מוסדי בזכותעמידותם הגבוהה ואורך חייהם.
כיורי נירוסטה ממזמן עברו לקדמת הבמה ונמצאים היום בכל מקום בשלל סוגי התקנות, עיצובים וגדלים.
אז מה היא בעצם נירוסטה?
נירוסטה היא בעצם פלדת אל חלד, בעלת הרכב משתנה ביחס בין מרכיב הכרום לניקל.
המרכיבים האלה בנוסף למרכיב אחוז הפחמן מקנים למתכת גמישות ועמידות בפני חלודה וקורוזיה .
אלה הם סוגי הנירוסטה הנפוצים ביותר בכיורים.
נירוסטה 18/8
סוג נפוץ של נירוסטה אשר מכילה הרכב של 18% כרום ו 8% ניקל
בעל עמידות גבוה לחלודה ועמידות בפני קורוזיה.
הערך הנמוך מעט של 8% הניקל יוצר מעט רגישות בסביבות מלוחות במיוחד
עם כמויות גבוהות של נתרן כלורי.
דבר שלא ממש צריך להטריד אותכם אם הכיור נועד לשימוש ביתי.
נירוסטה 18/10
גם הוא סוג נפוץ של נירוסטה אשר מכילה הרכב של 18% כרום ו 10% ניקל,
איכות הנירוסטה גבוהה יותר ועמידה יותר בפני חלודה וקורוזיה.
אחוז הפחמן (פחות מ 0.3%) בה נמוך מאוד כך שאורך חייה ארוך מהרגיל.
הפחמן הוא בעצם המרכיב שמגיב להתחמצנות המתכת (חלודה).
את אחוז הפחמן אפשר להעריך בבדיקה פשוטה באמצעות מגנט מהמקרר.
מצמידים את המגנט לחלקו הפנימי של הכיור.
בכיורים בעלי אחוז גבוה במיוחד של פחמן המגנט יצמד.
ובכיורים בעלי אחוזי פחמן נמוכים תהיה משיכה מגנטית מועטה עד כדי ללא
משיכה כלל.
לסיכום.
כיורי נירוסטה מוכיחים עמידות לאורך זמן.
"סוס עבודה" אמיתי בשלל עיצובים וצבעים לחובבי המראה המתכתי
שמאוד פופולרי בקו העיצובי של המטבחים היום.
טוב לדעת..
באופן גורף לכול סוגי כיורי הנירוסטה.
עדיף להמנע ממגע עם חומצות למיניהם כמו מסירי שומנים, מסירי אבנית, חומצה לסתימות וכדומה.
לא פעם אנחנו נתקלים בכיורים חדשים ואיכותיים ממיטב החברות המובילות
אשר נפגמו עקב שימוש לא נכון או מגע של חומרי בנייה חומצתיים בעת שיפוץ הבית.
לידיעתכם: ניקוי כיורי נירוסטה לכול סוגיהם מומלץ לנקות אך רק בחומרים שנבדקו ואושרו כמיועדים לניקוי
נירוסטה.
מבחינת תחזוקה כיורי נירוסטה אינם עמידים בפני שריטות אך ניתן לטשטשם בעזרת חומרי ניקוי המחדשים את
מראה הכיור.
כיורי קוורץ.
כיורי קוורץ מיוצרים בהרכב של 70%-85% קוורץ ו 15%-30% פולימר
(שם כללי לאקריל/פוליאסטר)
בדרך כל מגיעים במגוון מצומצם של גוונים, לרוב לבן וקרם.
העלות הנמוכה יחסית והעמידות הטובה הופכים את כיורי הקוורץ לכיורים נפוצים ואטרקטיבים.
בעבר כיורי קוורץ היו מיוצרים מהרכב של שני חומרים פולימר שהוא בסיס
הכיור וציפוי חיצוני מקוורץ שהעניק לכיור מראה מבריק ועמידות.
תהליך ההתבלות של הכיורים אלה היה מואץ עקב שינויים טרמים בין שני החומרים
אשר יצרו סדקים בציפוי וחשיפה של בסיס הכיור (מראה קליפת ביצה סדוקה).
בכיורי קוורץ יש עדיפות ברורה לכיורי FULL BODY אשר מיוצרים כמקשה אחת מאותו החומר וללא ציפוי.
כך הכיור יראה טוב יותר לאורך זמן.
כיור גרניט.
מרבית כיורי הגרניט מיוצרים בהרכב של סביב ה 85% גרניט 15% אקריל.
ההרכב גבוה של גרניט אשר הינו מינרל קשה בהרבה מהקוורץ, נותן עמידות מאוד גבוה בפני שריטות וכתמים.
רוב כיורי הגרניט בעלי משטח מחוספס למגע ובצבע מט המקנה לכיור מראה של אבן המשתלב עם משטח העבודה.
גודל חלקיקי הגרניט וצפיפותם בחומר משפיעים על נתוני הכיור ועמידותו.
לכן כיורים עם הרכב יותר דק של חלקיקי הגרניט יהיו יותר חלקים למגע ויותר מבריקים.
גם כיורי הגרניט גם הם כיורי FULL BODY (הומוגנים) מיוצרים כמקשה אחת מאותו החומר ללא ציפוי.
כול המידע הרשום לעיל נכתב מנסיון רב שנים בתחום הכיורים.
לייעוץ מקצועי והגון ניתן לפנות אלינו.
כתובת מייל:
לתאום והזמנות:
המוביל 1, כפר סבא
09-7664065
כול הזכויות שמורות ל Kiorim@.co.il